Membri fondatori
Primire membri



Geograful
Analele APGR



Formare
Ocupatii
Calificari



NOUTATI

 • A aparut numerul 2015 al revistei Analele APGR.
 • Au aparut numerele 2014 si 2015 al revistei Geograful.
 • ANUNT

  Investeste in oameni!


  FONDUL SOCIAL EUROPEAN
  Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritara "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere" Domeniul major de interventie 1.2 "Calitate in invatamantul superior" Numarul de identificare al contractului: POSDRU/156/1.2/G/141260 Titlul proiectului: "Promovarea inovarii si asigurarii calitatii in domeniul dezvoltarii teritoriale inteligente prin elaborarea unui program de studii interdisciplinare de masterat"


  UN MASTER INTERDISCIPLINAR iN DOMENIUL GEOGRAFIE!
  Universitatea din Bucuresti, prin Centrul Interdisciplinar de Cercetari Avansate asupra Dinamicii Teritoriale al Universitatii din Bucuresti, si Universitatea de Urbanism si Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti au elaborat, in perioada 14 mai 2014" 13 decembrie 2015, proiectul "Promovarea inovarii si asigurarii calitatii in domeniul dezvoltarii teritoriale inteligente prin elaborarea unui program de studii interdisciplinare de masterat".
  Acest proiect a fost finantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1 "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere, Domeniul major de interventie 1.2 "Calitate in invatamantul superior".
  Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea unui program de master inovativ, in domeniul dezvoltarii teritoriale inteligente. Acest program de studii are ca tinta formarea, din perspectiva interdisciplinara, a unor specialisti inalt calificati, in vederea unei mai bune insertii pe piata muncii pe un segment prioritar, de interes national si european. intrucat, prin definitie, dezvoltarea teritoriala are o importanta componenta practica, asociata politicilor publice in domeniu, proiectul, prin rezultatele obtinute, va contribui la cresterea capacitatii invatamantului universitar de a armoniza achizitiile teoretice cu cele aplicative.



 • Asociatia Profesionala a Geografilor din Romania s-a numarat printre coorganizatorii celui de-al noualea seminar international asupra temei "Initiative antreprenoriale si dezvoltare regionala. Comparatii internationale", ce s-a desfasurat la Bucuresti si Sinaia in perioada 12 - 18 iulie 2009.

  Discutii cu reprezentanti ai Asociatiei Geografilor Americani (martie 2009)
  La intalnirea anuala a geografilor americani organizata in acest an in luna martie la Las Vegas a participat o delegatie a asociatiei formata din Prof. univ. dr. Ioan Ianos si Prof. univ. dr. Cristian Braghina.

  In timpul acestei reuniuni s-a organizat o intalnire cu biroul Asociatiei Geografilor Americani unde s-a facut o prezentare a obiectivelor si structurii APGR, precum si cateva propuneri legate de inceperea unei cooperari directe la nivelul celor doua asociatii, dar si la nivelul membrilor acestora.

  In acest context a fost invitata o delegatie din partea geografilor americani pentru a vizita Romania in luna mai a anului viitor, urmand sa fie discutate in detaliu modalitatile de cooperare intre cele doua asociatii. In afara discutiilor de la nivel central vor fi intruniri in teritoriu cu reprezentanti ai unor divizii teritoriale.

  Viitoarea intalnire a Asociatiei geografilor Americani va avea loc in perioada 14-18 aprilie 2010 la Washington DC. Termenul de depunere a rezumatelor este 28 octombrie 2009.
  Oricine este interest de participare la Conferinta Anuala a Asociatiei Geografilor Americani poate gasi detalii la urmatoarea adresa: www.aag.org/annualmeetings/2010/ sau contactare directa la: meeting@aag.org.
tine-ma minte
HOME    DESPRE APGR     EVENIMENTE     NOUTATI      CONTACT  

Copyright 2009 APGR